2017. július 27., csütörtök

Vigyázat, Viktor a volánnál!

Yuuri rájön, hogy vannak olyan dolgok, amiben Viktor sem olyan nagyszerű.
... avagy Viktor vezet.

(Ez a szösz itt csücsült már vagy két hete elkezdve, végül tegnap sikerült befejezni. Valahol tumblin már keringett egy headkánon arról, hogy Viktor rossz vezető, de a posztot nem hiszem, hogy megtalálom.)


Yuuri sejthette volna, hogy az évek során felépített tökéletes képe Viktorról szépen össze fog omlani, ha egyszer összeköltöznek Szentpéterváron.

Azonban nem hitte volna, hogy ez a vezetési stílusának megismerése által következik majd be.

Viktor és Yurio kijöttek elé a reptérre, és míg jegyese taxit fogott, a fiatalabbik orosz félrehúzta sutyorogni.

- Nem ülsz be vele egy autóba, ha kedves az életed.

Yuuri felvonta a szemöldökét. – Akkor hogy megyünk haza?

- Mármint ha ő ül a volánnál.

Yuuri a holmikat a csomagtartóba rakodó kedvesére pillantott. – Annyira nem lehet szörnyű.

A fiú felhorkant, aztán sötéten kuncogott. – Láttál már elrettentő videókat arról, hogyan vezetnek Oroszországban? Képzelj el annál tízszer rosszabbat. Sőt, százszor!

Yuuri igyekezett olyan fejet vágni, mint aki bevette, de sajnos pocsék színész volt. Yurio csak türelmetlenül megrázta a fejét, és teljesen el is feledkezett a dologról, ahogy beszálltak az autóba, és Viktor a városba érve sorolni kezdte, éppen mi mellett haladnak el.

*

Általában sétáltak vagy kocogtak a jégpályára, és egy útba eső boltban vásároltak be, így nem sok szükségük volt egy autóra vagy a tömegközlekedésre. Aztán egy napon egy másik pályára kellett menniük karbantartási munkálatok miatt – Yakov tépte is a haját miatta –, és Viktor elővarázsolt a garázsból egy rózsaszín Ferrarit.

Yuuri még csak azt se vette észre, hogy van a ház alatt garázs.

- Buszozhatunk is – vetette fel.

- Az lassú és unalmas – mondta Viktor, és Yuuri ráhagyta. Ő a helyi, ha ő úgy mondja, akkor az biztos úgy van.

Rögtön megbánta, amint bekötötte a biztonsági övet, és elindultak.

Viktor meglepően türelmetlen vezető volt, rángatta a kormányt, és Yuuri igyekezett feltűnésmentesen kapaszkodni az ülés szélébe az életéért, ami most lepergett a szeme előtt. Párszor majdnem beléjük mentek, mivel Viktor úgy gondolta, hogy rá a táblák és a lámpák nem egészen úgy vonatkoznak, mint más emberre. Yuuri most olyan orosz káromkodásokat is hallhatott, amiket még nem tanult el Yuriótól, de nem túlzottan örült, hogy a nyelvtudása ilyen életveszélyben fejlődik.

Ráadásul a lejátszóból a lehető legrosszabb partizene szólt, és amikor Yuuri kérte, hogy állítsák át, Viktor annyit mondott, hogy beragadt a kapcsoló, nem megy. Yuuri szerint csak lusta volt, de gyorsan belátta, hogy jobban járnak, ha nem engedi el a kelleténél többet a kormányt.

Mire odaértek, Yuuri gyomra tökéletesen felkavarodott a rángatózástól és az idegességtől, sápadtabb volt a falnál, és a biztonság kedvéért rögtön megkörnyékezte a férfi mosdót. Viktor hangosan tanakodott, vajon a tegnapi maradék-e a ludas, de a többiek csak szánakozó pillantást vetettek Yuurira, amikor az már valamivel több színnel az arcában visszatért, és Georgi észrevette a parkolóban Viktor autóját.

- Én megmondtam, Katsudon – szusszantott Yuri, és magától nem vallotta volna be hangosan, de Viktor vezetési stílusa mellett komolyan aggódott a japán testi épségéért.
Viktor egész nap nem értette a reggeli problémát, és kifejezetten megsértődött, amikor este Yakov meglátva a parkolóban az autóját sötét pillantást vetett rá, és ragaszkodott hozzá, hogy maga fuvarozza őket haza.


Yuuri arra jutott, hogy minél előbb utána kell néznie, érvényes-e Oroszországban a még Detroitban szerzett jogosítványa, valamint hogy minél előbb javítania kell az orosztudásán, hogy el tudja olvasni a feliratokat, amikor felajánlja majd Viktornak, hogy helyette inkább ő vezet. 

15 megjegyzés:

  1. Köszönöm szépen nagyon tetszett! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez kész! XD Vége az életemnek! :D Úgy röhögtem hogy legurultam a székről,de komolyan. Végig csak kuncogtam az egészen. :D Rettenetesen feldobtad a napom ezzel a kis szösszel. <3 (csak azért is mert nem mehetek ki görkorizni (a kóbor kutya miatt)) Nagyon tetszeeeett! :) Csak így tovább!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszett! ^^ Remélem, hogy hamarosan kimehetsz. x3

      Törlés
  3. Viktor, te jó ég, nem hittem volna XD
    Sajnálom szegény Yuurit, remélem többször nem vezet majd Viktor, mert az mindkettőjük életébe kerülhet :'D
    Nagyon jó volt, jót röhögtem XDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Yuuri se hitte volna, s lásd, mi lett... xD
      Nyugalom, ezentúl Yuuri se fogja odaengedni a volánhoz. :D
      Köszönöm, örülök, hogy tetszett! ^^

      Törlés
  4. " Juj dejó" Mondtam én, amikor láttam, hogy a kedvenc magyar fanfic writerem feltöltött egy újabb szöszenetet. Minden irományodat imádom és csak úgy falom a soraidat ám sajnos ez az első ami nem tetszett, és a fene a számat, muszáj vagyok kiírni magamból amit gondolok ^^" ( Vagyis inkább a headcanon nem tetszik amiből kiindult, hogy Viktor rossz vezető.) Valahogy olyan képem van Mr Extráról, hogy bármibe is kezd, abban profi. A vezetés pedig olyan, hogy elég férfias dolog, határozottság kell hozzá, magabiztosság (a perfect Vik meg szerintem canon) A kormány mögött ülni hatalom és felelősség, mert nem csak ő egyedül ül be az autóba. ( És egy ferrariban elromlott a kapcsoló? Nooooo :D) Az official képen pedig, amin egy rózsaszín cadillac-ben ülnek, az egy nyugalmat sugárzó kép. Olyan az arca, mint aki tudja, hogy mit csinál, ráadásul annyira biztos benne, hogy még csak oda sem kell néznie. Ezt az aranyos kis tökéletlenséget inkább úgy tudtam volna elképzelni, hogy rosszul főz, mégis megpróbálkozik vele, mert ősznobsága eddigi életében mindig kaját rendelt, mert pénze volt, de szabadideje nem az edzések miatt vagy ilyesmi. Na mindegy megszaladt a kezem sorry sorry sorryyy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Szerintem azon a képen biztosan, hogy csak egyhelyben állt az az autó, és max a szélgép ment. Egy magazinfotóhoz pedig bárki tud úgy pózolni, mintha tapasztalt sofőr lenne. Hogy miért gondolom így? Mert legyen valaki bármilyen jó sofőr, olyan NINCS, hogy nem az utat nézik, plusz erősen kétlem, hogy Viktor annyira felelőtlen legyen, hogy saját, és Yuuri életét kockáztatva úgy vezessen, hogy Yuuri az ölében ül, ő meg nem az utat nézi (nyilván inkább a kamerábe néz :D).

      És az animében pont hogy az derül ki, hogy Viktor NEM tökéletes :D Yuri is mondja az elején, hogy Viktor már kezd kiégni, és úgy érzi, hogy nem tud már újat nyújtani a közönségnek, többek között ezért is döntött úgy hogy szünetet tart. A tökéletes VIktor nem hiszem hogy canon lenne, a Gary Stu/Marty Stu féle karakterek túl klisések és elcsépeétek, de Viktor nem az :D Viktor nagyon is emberi, és ő sem tökéletes ^^ pl nem tudta azt sem, hogy hogyan közeledjen Yuurihoz, feledékeny, és nem tud másokkal együttműködni (na ez viszont hivatalos canon) és csak azért hiszik mások tökéletesnek, mert médiában csak ezt az arcát mutatja. :) Én előbb nézem ki Viktorból, hogy rossz sofőr legyen, mint hogy ne tudjon legalább egy minimálisan főzni, az oroszok hírhedtek a vezetői stílusukról eleve :D

      Törlés
    2. Semmi gond, nagyon köszönöm, hogy leírtad őszintén a véleményed! ^^ Headkánonkülönbségek mindig is voltak és lesznek.
      (Előbb már írtam egy választ, aztán hopp elveszett, eskü az utóbbi hetekben nagyon béna vagyok.)

      A tökéletes Viktor képe szerintem egyértelműen olyasmi, amit a médiának építettek fel - tökéletes ember viszont nem létezik, így Viktor sem lehet az. Szerintem ebbe nagyon jól passzol az, hogy rosszul vezet, és a pont általad említett kép indított el bennem valamit. Az a kép nem egy jó vezetőt ábrázol: nem az utat nézi (ez nem fér bele. bármikor jöhet valami váratlan esemény, ezzel veszélyezteti az utasait), nem fogja a kormányt (ilyesmit se szabad csinálni, egy kézzel is legfeljebb sebváltáskor engedjük el), Yuuri az ölében ül (hogy éri el így mondjuk a sebváltót?). Összességében nem ülnék be az autóba ezek alapján, ha Viktor vezet. Yuuriról jobban el tudom képzelni, hogy jó vezető. Bár szerintem a képen alapból csak pózolnak, nem hiszem, hogy az autó mozgásban lenne.
      (Egyébként a ferrarriban is elromolhatnak a dolgok, bár itt csak Viktor állította, Yuuri pedig nem hiszem, hogy szó nélkül nyúlkál egy ismeretlen autóban, én se tenném, udvariatlanság. :D)

      Úgy vagyok vele, hogy Viktor nem mindig volt gazdag, és otthon kaját főzni sokkal olcsóbb, mint mindig eljárni valahová vagy rendelni (bár nem tudom mondjuk, mennyire olcsó vagy jó a menza Oroszországban, majd megkérdezem az ismerősöket; Finnországban mondjuk tök jó). Egy rántottát összeütni vagy felrakni a tésztát pedig nem nagy kunszt, továbbá ott vannak a félkész/kész ételek, amik ugyan nem a legegészségesebb, de legalább nem hal éhen az ember. :D És ha magamból indulok ki, akkor én se vagyok egy nagy szakács, de azért nem mérgezem le magam. Rengeteg férfi ismerősöm van, aki jól főz, szóval szívesen adok a fiúk kezébe fakanalat. ^^

      Még egyszer köszönöm, hogy leírtad a véleményed, remélem, hogy a következő már jobban fog tetszeni. :)

      Törlés
  5. Istenem, ez a sztori :D
    Mikor megláttam a "rózsaszín Ferrari" szóösszetételt, akkor azért betikkelt a szemem, meg elgondolkodtam rajta, hogy vajon mit szólt mélyen tisztelt Oroszország valamennyi sajtósa és Vitya családja, mikor egy hivatalos eseményre beállított ezzel. Nem t'om, a rózsaszín autó az én szememben vagy cicababa-kocsi, vagy egy világba ordított coming out. Bár, Viktor pont nem az a fajta, aki ebből titkot csinál...

    Yuuri félrecsúszott szemüvegben, kistányér szemekkel, remegve a félelemtől, miközben Viktor mellette a forgalommal üvöltözik - ez a kép gyönyörűen átjött.
    Köszönöm az élményt! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vitya úgy érzi, ő bármit megengedhet magának, szóval a rózsaszín autó csak a jéghegy csúcsa. :D Meg amúgy is... azon a rajzon is az volt, nem tudtam megállni. xD Majd lehet, hogy Yuuri rá tudja beszélni egy praktikusabb, konzervatívabb verzióra. Yuuriban egy világ omlott össze ez után az élmény után. :D Köszönöm, örülök, hogy tettszett! ^^

      Törlés
  6. Kész, vége meghaltam. Hallod, hazajövök a nyaralásból, megnézem, mit alkottál, erre ez fogad? Meg akarsz ölni, hallod? :D Most sikerült nem leesnem a székről, és az italomat is a konyhában hagytam.

    Jéézusoom. Viktor mellé sem ülnék be ezek után kocsikázni, bár személy szerint én attól félek, ha nekem egyszer jogsim lesz, sok karambol lesz itt a környéken. Egy drága tanárom szavaival élve, ha nekem egyszer lesz jogosítványom, szerezzek be neki egy GPS-t, hogy amerre járok, arra ő biztosan ne menjen. Csak a balesetek elkerülése végett. Amúgy meg teljesen jogosan mondta, és még én is igazat adok neki.

    Viktor kocsija meg. Aszongya' hogy rózsaszín Ferrari. Drága nevelőapám (akit példaként felhozva egyébként alátámaszthatom azt az elméletet, hogy a férfiak igenis tudnak főzni) éppen most nézte a F1-et, és most eszembe jutott, hogy mi lenne, ha esetleg valaki azzal menne versenyezni. Juujj...

    Nálam egyébként nagy headkánon, hogy az összes műkorcsolyázó őrülten vezet, és igen, még Yuuri is, akiből ki nem nézné az ember. Valószínű, hogy Detroitban ő is megedződött ám. :P Óhhohó, most jut eszembe, abból mi lesz, ha Yuri egyszer szerez jogsit? Anyám, belőle kiindulva, hatalmas káosz lenne Szentpéterváron, ha ez bekövetkezne. Mondjuk Otabek csak megtanítaná normálisan vezetni, már ha ő nem úgy megy, mint a nyúl, aki egy futó sárgarépát kerget miközben egy masnis farkas üldözi, nyomában meg a róka. (Bocsesz, kicsit túlzottan is kipihentem magam ez alatt az egy hét alatt.)

    Nagyon jó ett ez a fic, Viktor meg természetesen nem tökéletes, és erre valamikor Yuurinak is rá kell döbbennie. Azért remélem, a második évadban kapunk egy kicsit az oroszok vezetési stílusaiból, nekem aztán teljesen mjindegy, ki lesz az~.

    Siess a következőveel~ <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek szerint már tapasztalt olvasó vagy, hogy meg sem próbáltál inni vagy leesni közben. :D

      Sajnálom, Viktor, a szösz alapján senki sem ülne be melléd. Hmm, ez a headkánon mondjuk tetszik, bár jó lenne, ha lenne valaki a bagázsban, aki tisztességesen tud közlkedni, anélkül, hogy halálfélelmet okozna az utasainak. xD Előre rettegjük, amikor Yuri is jogsit szerez, mondjuk reménykedem Otabek felelősségtudatában. :D

      Örülök, hogy tetszett, és köszönöm, hogy írtál! ^^

      Törlés
  7. Jujj, ez nagyon aranyos lett, nem tudom hanyadszorra olvasom újra, de már elsőre is bekerült a kedvenc ficeim közé ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aw, köszönöm, örülök, hogy ennyire tetszett! ^^

      Törlés