2013. november 28., csütörtök

Winter is coming

Nem tudom, hallottátok-e a legújabb világvége-elméletet. Eszerint kedvenc skandinávjaink végezete vár ránk, a Ragnarök. És természetesen kik derítették ezt ki? Alfredék. Olyan logikusan levezették, hogy itt vinnyogtam a gép előtt, hogy ehhez vajon skandinávék mit szólhatnak. Főleg, hogy a hármastelet szépen ki is hagyták. xD
Igen, nem bírtam ki. :D


– Nagyon komoly témát kell most megvitatnunk – fogott bele beszédébe Amerika fontoskodva. – Nevezetesen azt, hogy ismét fenyeget minket a világvége.

A konferenciatermen általános sóhajtáshullám futott végig; a fiatalabb országok levegőért kapkodtak, az idősebbek rezignáltan forgatták a szemüket. Japán izgatottan mocorgott, Németországon is feszült figyelem tükröződött, de a francia-angol duó csak nosztalgikusan összevigyorgott.

– Nem tudom, mennyire vagytok jártasak az északi mitológiában. – A skandináv szekció felé biccentett. – New Yorkban tegnap hajnalban megfújták Heimdall kürtjét, a Gjallerhornt, mely csatába hívja az embereket az istenek végzetének eljövetelekor. Alig száz napunk van hátra, február huszonkettedikén vége a ma ismert világnak.

Hangzavar támadt. Mindenki egyszerre akarta megbeszélni eme hírt szomszédjával vagy éppen a terem távolabbi sarkában ülő ismerősével. Amerika csendet kért, és elsorolta a mai világra átültethető Ragnarök-jeleket. Mindenki komolyan bólogatott, néhányan jegyzeteltek vagy éppen evakuálási terveket szövögettek.

– Tavaly sikeresen megmenekültünk a maják jóslatától, de egyáltalán nem biztos, hogy a vikingekét is ilyen simán megússzuk – harsogta Alfred. – Fontos, hogy mindenki megőrizze a hidegvérét, és ne essen pánikba. Aki mégis megtenné, az mindig számíthat segítő kezeimre, ahogy ezt Kanada is tanúsíthatja.

– Még jó, hogy a nagy hős december huszonegyedikén ott remegett a takaró alatt, és éppen sírva búcsúzkodott Japántól – csóválta a fejét az említett. Egyedül Franciaország mosolyogta meg kijelentését, mivel csak ő ült olyan közel hozzá, hogy hallja.

Miután Amerika felkorbácsolta a hangulatot, a skandinávok szerettek volna minél előbb lelépni megelőzendően a buta kérdéseket. A legfiatalabb is így volt ezzel, ám amikor felállt volna, elétoppant a túlbuzgó, izgatott Hongkong. Kihasználta az újabb alkalmat, hogy lerohanja Izlandot, hátha végre megadja magát és megkaphatja a számát.

– Nálam is partra vetődött a világkígyó tetemének egy darabkája – susogta tágra nyílt szemekkel.

– Miðgarðsormur.

– Tessék? – Hongkong egy pillanatra kiesett a szerepéből, épp hogy nem lebegett a feje felett egy óriási kérdőjel.

– Miðgarðsormurnek hívják.

– A becses neve Jörmungandr – szólt közbe Norvégia, aki már nagyon unta a világvége-témát. – Az enyém. És köszöni szépen, nagyon jól megvan, eléldegél még pár száz évet odalent. Amíg nem fagy be a seggetek a hármas téltől ott délen, nem kell félni.

– Még Amerikának sem szabadna Heimdall kürtjével szórakozni – vélte Finnország pár méterrel arrébb. – Már megint felesleges tömeghisztériát kelt, aztán majd csodálkozik, ha meg akarják lincselni.

 – Á, csak a Thor második része miatt van – legyintett Dánia. – Jut eszembe, megint össze kéne hozni egy jó kis filmdélutánt, mint a múltkoriban. Nor nem akarja velem megnézni.

Az említett keresztbe fonta a karját, vele aztán nem nézetnek még egyszer kiforgatott mitológiát!

– Kíváncsi vagyok, mikor jósolnak a Kalevalából is világvégét… – merengett Tino, mire a dán arcára nem sok jót ígérő vigyor kúszott.

– Ott a tömeges ételmérgezés lenne az előjel – jegyezte meg ártatlanul, és gyorsan elhajolt a finn rendreutasító taslija elől. A megjegyzésre, miszerint még a saját jóslatukat sem veszik figyelembe, és így bizony csúnyán pórul járhatnak, Dánia csak vigyorgott, és atyáskodva vállon veregette Amerikát.


Kis mitológiai jegyzet: 
- Ragnarök ~ az Istenek Végzete
- Heimdall ~ az istenek őre, a Bifröst hídnál őrködik
- Miðgarðsormur, Jörmungandr ~ Világkígyó, Loki egyik gyermeke, aki a világ körüli tenger mélyén él, és az Istenek Végzetekor felemelkedik, hogy pusztulást hozzon

10 megjegyzés:

  1. X"DD Alfred.. Naná, hogy ő találta ki. Egyrészt világvége mániás, meg aztán a Thor miatt kissé túlművelte magát Skandináv mitológiából (bár azért sok helyen még így is sántít a dolog.. Àllítólag, én nem vagyok jártas benne)
    És komolyan ez lesz a világvége? Jön Loki is? *izgatottan pislog* akkor boldogan halok meg x3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fogalmazzunk úgy, hogy nem kicsit sántít. :D Mondjuk másodszorra már jobban tudtam értékelni a Thort, még a ferdítések fölött is elsiklottam. xD
      Pont Lokit hagyták ki az egészből, pedig elég szépen benne van a keze. Szóval nem hiszem, hogy aggódni kéne. xD
      Köszi, hogy írtál~

      Törlés
  2. Ez nagyon jó volt~ xD
    Am a Thor filmen én kiakadtam... :| Tudom, hogy nem lehet pontosra csinálni, de.... ENNYI LYUKAT BENNE?!
    Gondolom a könyvecskéd hasznodra volt a ficc írása közben ;) Én még mindig olvasom mert nincs rá sok időm *szipp* ;A;

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából onnantól kezdve, hogy teljesen elvonatkoztattam a mitológiától, nagyon élveztem. :D Vizuálisan megvesztegettek a jelmezekkel és a díszlettel. x"D
      Igen, az is, habár fél éve egyszer már elolvastam a Verses Eddát. :) A Próza Edda már kicsit új volt, és még a Nibelung éneket akarom megszerezni eredetiben, középfelnémetül (nem, nem elég nekem Goethe németje x"D).
      Örülök, hogy tetszett~

      Törlés
    2. Ugye tudod, hogy elmegyek Szegedre és ellopom a könyveidet? *-*

      Törlés
    3. Mitológiásból csak skandinávék és görög-rómaiék vannak meg két Kalevala. :D De szabadon lehet kupászkodni a könyvespolcomon (amennyiben visszahozod, nem gyűröd meg, és nem adod a kutya szájába - volt már rá példa. x"D), Kija szerint jobb vagyok, mint egy könyvtár. xD

      Törlés
    4. Nekem ne mondj ilyeneket mert tényleg megteszem >:P
      Am nekem rengeteg mitológiás könyvem van... Nem csak görög, skandináv és római, hanem maja, inka és egyebek ^_^
      A könyvek jók~

      Törlés
    5. Én szlávékra akarom már mióta rávetni magam. x3 A mitológiás könyveket jobban szeretem a magaménak tudni, mint kihozni a könyvtárból. Bár ha tüzetesebben végigtúrnám a polcom, lehet, hogy mást is találnék, múltkor meglepetten fedeztem fel egy kínai mesekönyvet.

      Törlés
  3. Nagyon jó volt : D Alfréd, imádom ezt a hülyét, és Nor, a drága hüvős Norvégia. Ügyesen és aranyosan becsempésztes HongIcéket a ficcbe, gratulálok. Am a finnugor világvégének akkor is az lesz előjele, hogy a focivébé, első 3 helye az észt-finn-magyar trióé lesz. :"D. A Thor 2. részét meg együtt kéne néznünk : D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igaz, az lesz az első jele. A következő a magyar eurovíziós győzelem és csak aztán a tömeges ételmérgezés. xD Mert három a magyar igazság. A negyedik, a ráadás meg a világvége lesz. xD
      Naná, hogy együtt fogjuk! :D
      Örülök, hogy tetszett~

      Törlés