2012. november 13., kedd

Várakozás

Egy kis apróság Kija szavaira~




A gyertya lassan csonkig égett. Finnország félig-meddig magába roskadva ücsörgött az íróasztal mellett, előtte egy vaskos füzet, egy bögre érintetlenül kihűlt kakaó és egy üveg vörösbor, kezében toll, de a tinta inkább az ujjaira került, mint a papírra. Mögötte állt már jó pár óra várakozás.

Megígérte, hogy eljön, erre… Az órájára pillantott – fél tizenegy – odakint koromsötétség, a hó súlyos pelyhekben hullott, és az áram kiment. Talán csak elakadt valahol, elvégre nem egyszerű ilyen időben vezetni (elhessegette a baleset gondolatát), talán a Helsinkibe tartó járatokat is törölték, és akkor teljesen feleslegesen virraszthat egész éjszaka… annyira fáradtnak érezte magát.

Persze az is lehet, hogy Svédországnak elege van abból, hogy folyton egymáson függnek, és semmi kedve sincs átjönni – bár ez a lehetőség butaságnak tűnt, egész lelkesnek hallatszott a hangja, amikor beszéltek. Annyira rég volt, hogy találkoztak, és már Finnország születésnapja is közeledett.

A vörösboros üvegért nyúlt, de aztán mégsem ivott; nem volt kedve semmihez sem, egyedül nem. Álmos volt, de csak Svédországhoz bújva akart elaludni. Nem is olyan nagy kívánság. Ám hiába küzdött ellene, a feje egyre jobban elnehezült, és a gondolatai egyre lomhábbak lettek.

Finnország feje előrebukott, ahogy elszunyókált ültében; öntudatlanul kucorodott magzati pózba, mert így kényelmesebb volt, és a takaró, amibe burkolódzott, bágyasztóan meleg. Svédország így talált rá egy jó fél óra múlva, s enyhe bűntudata volt amiatt, hogy a finn rá várva aludt el, és nem tudott előbb ideérni; óvatosan kiemelte a férfit az alvóhelyéül szolgáló fotelből, vigyázva arra, nehogy felébressze, és lefektette az ágyra. Finnország rögtön hozzábújt álmában is felismerve őt, ezzel eldöntve, hogy ezen az éjszakán bizony párja lesz az alvósmacija. Svédország nem bánta, és gyengéd csókot adott a homlokára.

4 megjegyzés:

  1. Egyem is meg őket <3 Már a könyvtárban elolvastam (ja, nem rendeltetésszerűen használom a kt-s gépeket xDD), de wáááw, másodjára is tetszett *--* Mindig az van bennem, hogy ilyen édes-aranyos romantikát akarok írni énis, és sosem sikerül xD Szóval gratu~ *----*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy másodszorra is jó volt olvasni~ Köszönöm, hogy írtál <3

      Törlés
  2. Csakazértisírokide >:DDD Nekem is tetszett, és egyet értek Kétivel, én se tudok soha ilyen jókat írni *-* Mondjuk nálam a cél a bőgetés xD Ééééééés, tök jól felhasználtad a szavaimat, anyu~ Szóval sűrűbben fogom adni őket xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett~ <3 Nyugodtan adhatsz sűrűbben szavakat. :D

      Törlés