2012. október 1., hétfő

Álmodj tovább, királyfi

Sosem hittem volna, hogy valamit fogok alkotni Ausztria és Svájc párosával (már ha ezt párosításnak lehet nevezni), de tegnap este bekattant, hogy Roderichhel kell írnom, mert ma van a zene világnapja. Szóval itt egy kis egyperces~
(Szerintem valahol OOC.)



– Bátyám, kérlek… – Liechtenstein tudta, hogy Svájc képtelen hosszú ideig ellenállni a kislányos nyaggatásnak. Igazából egy manipulatív dögnek érezte magát, amikor tágra nyitott szemmel kérlelte a bátyját; de ez legalább hatott. Vash rövidebb-hosszabb idő elteltével mindig beadta a derekát. Lám, most is megadóan sóhajtott, és lazított katonás, merev tartásán.

– Jól van… mit szeretnél?

Liechtenstein szemei felragyogtak.

– Szeretném, ha kísérnél engem zongorán. Tudom, hogy jól játszol, és nekem szükségem lenne egy kis gyakorlásra, mert a legutóbbi órán eléggé felhúztam Herr Edelsteint…

Herr Edelstein! Már megint az a nyomorult kékvérű… Svájc duzzogva ült le a zongorához, felnyitotta a fedelét, és a kottára meredt, amit fogadott húga nyomott a kezébe. Rég nem játszott már – tőle tanult meg zongorázni, és nem szívesen játszott, mert őrá emlékeztette. Persze Liechtenstein is néha, de ő más… szükségük van egymásra, a hasonlóság miatt nem lökheti el csak úgy magától.

Eltűnődve figyelte a lányt, ahogy az gyorsan, precízen összerakja a fuvoláját. El sem tudta képzelni, miért viseltet olyan nevetséges rajongással az iránt a mitugrászt osztrák iránt. Igen, valóban nagyon jól zenél, ért a zeneszerzéshez is, és néha még ő maga is szívesen elhallgatott egy-egy bécsi klasszikust, de van egy bizonyos határ; annyira azért nem zseniális Ausztria.

Háromszor is nekifutottak, mire el tudták kezdeni normálisan, együtt a darabot. Svájcnak nagyon kellett koncentrálnia, nehogy félrenyomja valamelyik billentyűt. Amikor befejezték, valaki tapsolni kezdett a koncertterem bejáratában. Svájc ledermedt, majd lenyomott egy teljesen felesleges és hamis akkordot, Liechtenstein pedig mosolyogva meghajolt.

Ausztria ellökte magát az ajtófélfától és közelebb sétált. Svájc elpirult, aztán felpattant a zongorától.

– Azt kérem, hogy ugyanezt ismételd meg egy hét múlva a koncerten; nem többet, nem kevesebbet. Ez a darab most volt tökéletes. – Egyértelműen Liechtensteinnak címezte a dicséretet, amit a lány elégedett, boldog mosollyal fogadott. Bátyja nem állta meg, hogy ne szóljon rá valamit.

– Fájt mást is elismerni, Ausztria?

Mintha egy pillanatra megfagyott volna a levegő; az osztrák pengevékonyra préselte össze az ajkait, majd ridegen elmosolyodott.

– Liechtenstein, magunkra hagynál egy percre? – Nem kért, inkább parancsolt, s ezt a lány azonnal megértette; letette a zongora tetejére a fuvolát és már ott sem volt. Svájc szinte kétségbeesve nézett utána, Ausztria pedig két lépéssel mellette termett. – Folytatnod kellene a zongorázást.

– Hogy te taníts? Azt már nem. – Svájc rájött, hogy már elkésett a meneküléssel. A zongora és az idióta Habsburg elvágták az útját; volt abban valami kétségbeesés, ahogy szinte menekült Ausztria és a közös emlékeik elől. Az osztrták még közelebb lépett hozzá és óvatosan a derekára tette a kezét.

– Mikor hagyjuk abba ezt a céltalan ellenségeskedést?

Svájc villámgyorsan előkerített egy pisztolyt valahonnan a ruhájából – ami amúgy ki volt tiltva az akadémiáról, mint ahogy sok minden más is –, és Ausztria bordái közé lökte. Az osztrák felnyögött és elengedte.

– Álmodj tovább, királyfi.

4 megjegyzés:

  1. Nyunyunyuuuu
    Sziaaa^^
    Úgy éreztem komiznom kell bár nem tudom mit xD Majdcsak lesz valami :D előre is bocsi a fárasztásért >< pedig ma nem is volt 0.om(csoda heti 3van és azt akarják, hogy 5legyen xd) és csak 5órám :D
    notehááát térjünk a műre....
    Tetszeeet :D imádom mikor az osztrák szenved, és nem kapja meg azt amit akar :D Svájcot meg jellemestül xd szerintem ő még akkor is elő tudna varázsolni valami fegyvert ha teljesen ruhátlan lenne...nyode...csak engem irritál Liechsteinstein? mert engem nagyon >.> hmhmhmmm tetszett ^^ de nagyon...alapvetően szeretem ezt a párost...nyúú most sok buta gondolatom lettkhmm amit inkább nem osztok meg a közzel xd
    bocsi így az esti fárasztásért >< még sok hasonlót meg frisset hamar ^^
    pusszantalak és szép álmokat ^^
    ui: reménykedjek benne, hogy a következő már a GerIta lesz vagy ne kergessek hiú ábrándokat?:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia~
      Örülök, hogy tetszett. :3 Igen, gondoltam, hogy lesz olyan, akit irritálni fog Liechtenstein... Én például bírom, mondjuk nem azt az animés, sipítozós verziót. xD Nem ígértem, hogy még fogok ezzel a párossal írni (elég sok van tervbe véve, meg még a regényeim befejezése), a GerIta begépelésére meg egyszer tényleg ráveszem magam, annyit ígérgettem már... *szégyelli magát*
      Köszönöm, hogy írtál, puszillak! <3

      Törlés
  2. Basszus, én eddig hogy nem láttam, hogy írtál ilyet?? Pedig egyszer már végiglapozgattam az összes bejegyzésedet, és erre külön rákeresek a google-ben a párosra, és kidobja a te blogodat. Hát, kicsi a világ.
    És akkor így egy év távlatából diszkréten rágcsálom a füled, hogy légysziii, írj még velük valamit. Akármit. Tényleg.
    És mi az, hogy párosításnak lehet-e nevezni? Hát kérem, három különböző shipnevük is van, ez már jelent valamit, nem? XD Na jó, hiába fangirlködök itt neked, mert azért érezhető, hogy nem foglalkoztat téged annyira ez a kettő, szóval nem akarlak nyaggatni, csak, nyaaaa.. olyan kevés fic van velük, én meg olvasnám orrvérzésig.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye tudod, hogy én sunyiban olvasom az Edelweissaidat, csak nem mindig írok?
      (Jelenleg 110 bejegyzés van Hetalia a címkével. Ne csodálkozz, ha meglepetéseket találsz. xD)
      Jaj, nem úgy értettem~ Hanem hogy itt nem igazán voltak együtt. xD Szóval nem akartam ezzel senkinek a lelkébe gázolni. x3 (Nekem is van egy csomó olyan párosom, amit imádok, de a kutya se ír róla. Vagy éppen mindenkivel megutáltattam. *mutogat a 14 fejezetes RusFinSuja felé, ahol Ivant egy nagy rohadéknak írta, holott imádja*)
      Még meglátom, hogy alkotok-e velük. x3
      (És bocsi a kései válaszért *szégyelli magát*)

      Törlés