2017. június 21., szerda

Nyári tervek~

Nemsokára véget ér a Rókatűz, így gondoltam ideje valami helyzetjelentést írnom, hogy mi várható nyáron. Ficek, tervek, mindenféle~

Az előző ilyen bejegyzést szerkesztettem, ha érdekel, kukkantsatok bele. Az onnan kihagyott ficek listások, de ide nem jegyeztem fel őket újra.

Egy bejegyzés elején már megemlítettem, hogy július második két hetében és augusztus elején bizony hanyagolni fogom a blogot - ennek az az oka, hogy külföldön leszek tanulni, és se időm, se energiám nem lesz írni. Ha nagyon szorgos leszek abban a három hétben, ami még addig hátra van, akkor csinálok szöszökből beütemezett bejegyzéseket, de egyelőre biztosat nem tudok ígérni, ezért majd a türelmeteket fogom kérni, ha az ördögszekereket kergeti a szél a blogomon. :) 


  • A Rókatűzből még két fejezet lesz, az utolsóba már belekezdtem, de egyelőre csak szenvedek vele. Fura lesz, ha már nem írom. A jó hír viszont, hogy van pár szál, aminek esetleg írok külön novellát, mert engem is érdekelnek, de nem ígérek semmit. 
A Rókatűz bizony befejeződött, ha valaki lemaradt volna: Rókatűz

  • Újabb au regény, de ezúttal korcsolyázós, csak Yuuri lesz Viktor edzője. Igen, felrúgtam kb mindent az eredetiben, mert egy ilyen au-t se találtam, ami teljesen tetszett volna, meg kell írnom a sajátomat. Nem, nem tudom, mi lesz a vége, vagy hogy mikor jön, még címe sincs szerencsétlennek, de már majdnem 9000 szó, és a harmadik fejezet aktívan íródik (szóval hosszabb fejezetek várhatóak, mint a Rókatűzé). Azért remélem, hogy publikálás előtt még kitalálom, mi lesz a vége, különben rosszul járok. 



  • Van tervben egy Harry Potter novella (évek óta nem írtam a fandomban...), engem is nagyon meglepett, de Albus és Scorpius nagyon csábítanak, hogy írjak velük, mert túl aranyosak. 


  • A Magi sellős au kész van, csak neki kellene ülnöm, hogy kijavítsam meg ilyesmi. Több mint 5000 szó, én pedig lusta vagyok. Szeretném még utazás előtt felrakni, hacsak el nem felejtkezem róla. 
A napisten kegyéből


  • Egy angol nyelvű kihívásra írt Viktuuri, amiben a fiúk meglátogatják Szegedet. A magyar fic már kész van, egyelőre angolra fordítom, már csak 800 szó hiányzik belőle. Igen, én se hittem, hogy fogok valaha angol nyelvű ficet kiadni a kezeim közül, de ezt mindenképpen szeretném, mert egy olyan író hirdette meg, akinek nagyon szeretem az írásait. Egyszerre tervezem publikálni a két verziót. 
Magyarul: A napfény városa
Angolul: The City of Sunshine


  • Ha már fordítás: lehet, hogy tervben van egy hosszú-hosszú projekt, aminek egyes fejezetei olyan hosszúak, mint nálam hat fejezet. Most úgy teszek, mintha nem ez ijesztene meg a ficben. Szerk.: elkértem, elkezdtem, részletek a linkelt bejegyzés elején.
Until My Feet Bleed and My Heart Aches

  • No meg nem ártana befejezni a hetaliás fordításomat sem, múltkor megtaláltam azt a részt, amiről azt hittem, hogy elveszett, és anno ez vette el a kedvem. 


  • És ha már Hetalia, nagyon illenék befejeznem azt a bizonyos történelmi ficet Tinóval, amit már mindenki elfelejtett. Már csak azért is, mert idén száz éve független, és amúgy pont a kedvenc korszakomnál hagytam félbe. 


  • És ezeken kívül persze vannak még különféle kisebb terveim szösszenetekre és novellákra. ^^


És hogy mi lesz akkor, amikor odaleszek a messzi északon? Majd próbálok aktívkodni a másik blogomon képekkel és élménybeszámolókkal, és majd instagramon is életjelet adok magamról, mert hódolni fogok a másik nagy hobbimnak, a fotózásnak. Ficet meg nem szeretnétek olvasni tőlem úgy, hogy napokig csak idegen nyelven beszéltem, higgyétek el. :D 

Az előző helyzetjelentés után kicsit rendeztem a címkéket, párat megszüntettem, párat pedig bevezettem. Az aloldalakat nem ártana még pofozni kicsit. 

Azt hiszem, ennyi, puszi~

14 megjegyzés:

  1. Huh, na akkor most írjunk egy széép hoosszú kommentet~.
    Az első dolog, amiért hálás vagyok neked, az az, hogy a tanulós-nyaralós időszakot tökéletesen jól ütemezted be. Én azokban a hetekben vélhetőleg családi vakáció miatt nem leszek netközelben, tehát hallelujah, legalább nem megint két nap alatt kell bepótolnom huszon-nemtudoménhány ficet, amit azért nem szeretek csinálni, mert mindig belezavarodok, ha egy nap több, mint hármat végigszaladok, és ne tudd meg, hogy abból mi lesz.
    A Rókatűz befejezésének már nagyon-nagyon örülök, hiszen ne érts félre, imádtam, de ha még tovább húzod, akkor annyira megszeretem, hogy nem akarok megválni tőle, és addig nyaggatlak, míg legalább valami szöszt ki nem hozol belőle megint, és az idegeidre nem megyek. (Hidd el, az az a dolog, ami a legelső helyen szerepel a "Mit ne tapasztaljak meg soha"-listádon, már ha van ilyesmid.)
    Angol nyelvű fanfic az egyik kedvenc magyar írómtól? Hála istennek! Mostanában ugyanis mást sem csinálok, csak angolul olvasok, hiszen a jövő év elején nekem még nyelvvizsgáznom is kellene, ami viszont azzal jár, hogy magyarul teljesen elfelejtek, és még a felvételi is a nyakamon. Igen, teljesen megértelek, ha az ember napokig nem beszéli az anyanyelvét, hajlamos még az olyasfajta egyszerű dolgokat is elfelejteni, mint a só. (Khm, khm, tapasztalat.) Neked nagyonis bő a szókincsed, már amennyit eddigi tapasztalataim alapján láttam belőle, és igazán boldog leszek, ha akaratlanul is a fejembe versz néhány új kifejezést.
    A Hetalia ficednek nem tudom, örüljek-e vagy sem, ugyanis már hónapok óta terveztem megnézni az animét, hiszen már több helyről is hallottam róla jókat, de azóta mindent megnéztem, ami a listámon szerepelt (Death Note, Tokyo Ghoul, Attack on Titan, stb.), csak ezt az egyet nem, tehát ez még visszavan.
    A Harry Potter meg a másik nagy mumusom. Egyszer kikölcsönöztem a könyvtárból az egyik kötetét, de a végén a második oldalnál tovább nem jutottam, tehát hagytam a francba az egészet, és még csak a filmet sem sikerült megnéznem, tehát a nem-animés, "Mindenképpen megnézni!!!"-listámra felírom még ezt is a 13 Reasons Why mellé.
    Köszi, hogy végigszaladtad ezt a rekord-hosszú kommentet, és mint mindig, siess a következő írásoddal <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök ám a hosszú kommentednek. ^^ Kicsit féltem, hogy sok lesz ez a helyzetjelentős bejegyzés megint, de a múltkori is kicsit segített összeszedni a gondolataimat a ficekkel kapcsolatban, és egész sokat kipipálhattam a listáról.

      Köszönd a szervezőknek az időzítést, nekem "csak" annyi dolgom volt vele, hogy megpályázom. :D

      Én is szeretném már befejezni a Rókatüzet, mert ahhoz képest, hogy eredetileg csak egy novellának szántam, elég hosszúra nyúlt.

      No azért nem kell bravúros megoldásokra számítani tőlem angolból, Ricchan nélkül semmi sem lenne belőle. :D Mindenesetre ez nekem is jó gyakorlás, és tulajdonképpen nem jár sokkal több melóval, mint a német. És ha azt nézzük, hogy németül mennyire nincs közönség, akkor egyértelműen jobban megéri angolra fordítani, hiába az a leggyengébb idegen nyelvem (a meló fele így is, úgy is azzal jár, hogy ülök a szótár felett és sírok, hogy miért vagyok mazochista).
      Sok sikert a nyelvvizsgához, biztos nagyon ügyes leszel! ^^
      A tavalyi tapasztalatok alapján olyankor egyszerűen keverem a nyelveket... múltkor volt itt barátnőm, vele is finnül beszélek, utána lakótársamhoz is úgy szóltam a német helyett, és volt, amikor fel se tűnt. xD

      Nézd meg a Hetaliát, rengeteg jó fic van belőle magyarul a Merengőn és különböző blogokon is, ráadásul viszonylag gyorsan le lehet tudni, már ha az ember agya nem ég ki közben a fáradtságtól. :D

      A Harry Pottert tessék sürgősen pótolni! A könyv sokkal jobb, a filmekből sok mindent kihagytak illetve átírtak. Érdemes sorban haladni a könyvekkel, különben nem feltétlen érted, mi történik éppen. Én egy másik sorozattal jártam úgy, hogy nem az első kötettel kezdtem, és majdnem otthagytam, pedig nagy hiba lett volna, mert még mindig kedves könyvsorozat számomra.

      Én köszönöm, hogy elolvastad, azért jó tudni, hogy az olvasókat is érdeklik az ilyen kis összegzéseim. ^^

      Törlés
    2. Tényleg, hány nyelven is beszélsz te összesen? Nem csoda, ha belekeveredsz.
      A német ficeidet elolvasnám én nagyon szívesen, csak egy a gond; nem igazán tudok németül. Persze a koszon kívül egy-két szó rám ragad németórákon, a gondom viszont csak annyi, hogy a tanárnő a mai napig gyerekdalokat hallgattat velünk, mi meg már menekülnénk ki tőlük a világból.
      Egyébként nagyon köszi, én is remélem hogy jól sikerül majd az az átkos középfokú nyelvvizsga, és úgy járok vele, mint az angolversennyel. Országoson ugyanis történt az a jóságos eset, hogy a tanárnő vitt fel minket Pestre, én meg mindenki idegeire mentem az izgulásommal. Végül is annyira nem lett borzalmas, második lettem, de lehetett volna jobb is, ha az utolsó feladatot nem szúrom el. De a padtársam megnyerte.
      Ígérem, pótolom a Harry Pottert és a Hetaliát is, bár szeintem először az utóbbival kezdem, de vélhetőleg azt is csak a 13 Reasons Why után. :P Egyik barátnőm teletömte vele a fejem.
      Nincs mit, igyekszünk mindent elolvasni, amit a drága írónőnk publikál <3 És én téged különösképp szeretlek, mert nem hagyod félbe a munkáid (többnyire), és rendszeresen jelentkezel valami jósággal, amin lehet fangörcsölni, és ami után verhetem nyugodtan a klaviatúrát :D

      Törlés
    3. Németül, finnül és angolul, bár a szintjeim viccesek, mert az angol olvasott szövegértésem mérföldekkel jobb, mint a finn, de megszólalni nem annyira megy, míg finnül lazán elkommunikálok szinte bármiről. :") Németből meg van egy felsőfokúm, szóval az tényleg jól megy.
      Van kb kettő lefordítva, aztán megállt a projekt, mert az anyanyelvi bétáim mindig eltűnnek... szóval nem vesztesz sokat. :D
      Váó, az nagyon szép helyezés! ^^
      Köszönöm, édes vagy! <3 A YOI fandomtól valahogy megtáltosodtam. :D

      Törlés
    4. Jaj, te táltos paripa, adj nekem is keveset az ihletedből :D De komolyan, már hetek óta nem koptattam mással a billenytűzetet, csak kommentírással, és ez szégyen. Kellene szólnom az én kreatív ötletdobozomnak, hogy jöjjön át hozzám kicsit, mert ő aztán mindent kitalál. Múltkor a konvektoromat elnevezte Janinak, a gáztűzhelynek, tehát ha megismertetem vele a YOI fandomot, amin már hónapok óta dolgozom ugyan, de eddig még nem igazán sikerült, akkor teljesen nyert ügyem van.
      Hát mondhatom, le a kalappal előtted. Én csak angolul beszélek körülbelül középfokom, a németem valahol ott tart, hogy remekül be tudok mutatkozni, és elmondani a lakcímemet idegen embereknek, de többre nem jutottam vele. Japánul meg beszélek két mondatot, az egyiket egy YOI ficből szedtem, a második meg a nevem. Meg úgy általánosságban 30 szót, ami a nagy animenézésből rám ragadt.
      Ha valamit ki kell javítani, nyugodtan szólj, ezer örömmel segítek. Úgyis borzasztó helyesírási mániában szenvedek, időnként ki szoktam egy-két embert segíteni, ha publikálás előtti átnézésről van szó. Valójában egészen bő a szókincsem, ha épp nem napokg csak angolul olvastam/beszéltem, és nem vagyok fáradt. De lassan már az angol "helyesírókból" is kezd elegem lenni, hiszen egyre jobban beszélem a nyelvet. Asszem. Heti hét angolórával.
      De most már komolyan nem fárasztalak tovább, mert több órán keresztül képes vagyok írni egyhuzamban, legyen szó bármiről <3

      Törlés
    5. Hidd el, én vagyok a legjobban meglepve, hogy ennyi ötletem van és ilyen aktív vagyok. xD Félek, hogy ezután mikor jön az, amikor nem tudok írni.
      Nekem is vannak még ilyen berekedt nyelvi projektjeim, mint például a kínai, az izlandit nagyjából teljesen elfelejtettem a svéddel egyetemben, habár csak fel kellene eleveníteni őket. Meg ott van az orosz, ami kb azóta szerelmem, hogy abbahagytam. x"D Ficekből én is tudok pár szót. :D
      Áh, köszi, de van bétám. ^^ Ami meg benne marad, az benne marad, egyikünk sem anyanyelvi, és a hibákból tanul az ember. Nem is a helyesírással van a gond (azért nem olyan you're/your hibáim vannak :P), inkább a nyelvtannal meg a szórenddel.

      Törlés
  2. Első körben azt mondom, hogy kitartást a nyári tervekhez :D
    (másodikban löködnélek a hetás fordítás felé, mert az egy nagyon aranyos történet, én meg botrányosan beszélek németül...)

    Finnországhoz jó szórakozást...? Biztos lesz benne szórakozás is és nem csak tanulni mész, ugye? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! ^^ Félek, hogy a fele sem valósul meg. xD
      Éppen azon merengtem, lenne-e még rá érdeklődő... végül is csak három éve hagytam ott. :") És azért piszkálja a lelkiismeretemet, hogy nem fejeztem be.
      Óó, biztos, fogunk kirándulni is meg találkozom pár barátommal is. :D Csak tapasztalatból tudom, hogy ficet írni azt biztos nem fogok (szerintem örülök majd, ha a naplómat viszonylag naprakészen tudom tartani, és ha képeket tudok válogatni fészre). :P De már zsongok ezerrel, és még van három hét addig. xD

      Törlés
    2. Huff, hát én mindenképpen vevő vagyok rá. És a merengésről: Merengőn ebből nem volt fenn két fejezet?
      A lelkiismeretes rész ismerős...
      Jó szórakozást, és remélem, téged elkerül az itthon-hagytam-a-legfontosabb-cuccom/kedvenc fogkrémem, amit nem lehet kapni külföldön-ítisz :P :D

      Törlés
    3. De, fent volt, csak leszedtem, mert akkor még nem szállt meg a buzgóság, hogy mégis be kellene fejezni, és gondoltam rendet rakok a profilomon.
      Köszönöm! ^^ Valószínűleg lesz valami listám... de tuti, hogy utolsó pillanatban pakolok össze. xD

      Törlés
  3. Szia! Azt szeretném röviden és egy kis kifogásáradattal kiegészítve, hogy felhasználhatnám ezt a kitsune!au szálat? Nagyon szeretem az írásaidat és az OtaYuris részek eléggé megihlettek. Teljesen más lenne a történet és a felállás is, persze csak ha "áldásodat adod", akkor pedig mindenképp az lesz az első, amit a publikáláskor megemlítek, hogy a kitsune ötlet az tőled van ^^ Amúgy mindent bele, kíváncsian várom minden további irományodat, és valószínüleg addig visszaolvasom a régi novelláidat is, egytől egyig ;) Várom mihamarabbi válaszodat :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Váó, nem hittem volna, hogy ilyen népszerű lesz ez a fic, hogy megihlet, de nagyon örülök neki. ^^ Persze, felhasználhatod, majd kérek hozzá linket, mert kíváncsi vagyok, hogy mit alkotsz belőle. :)

      Törlés
  4. Te leszel az első akinek elküldöm ;)

    VálaszTörlés