2016. szeptember 11., vasárnap

Lemosott vétkek

Gyanúm szerint ez valami fic része akart lenni, ami aztán nem lett befejezve... tegnap viszont áttúrtam a gépem hetás mappáját, és sok szösszenetet találtam, amit most meg fogok osztani veletek, ne csücsüljenek már ott szerencsétlenek olvasatlanul. DenNor.


Dánia ritkán alkotott többet, mint absztrakt firkák a lap szélére a kevésbé fontos jegyzetek szélére egy-egy unalmasabb értekezleten. Nos, ez az alkalom kivétel volt – az alkotása pedig egyáltalán nem az absztrakt firka kategória.

Norvégia titkon figyelte, mint fordulnak az első, még határozatlan ceruzavonások komolyabbá, s hogyan adnak ki egy alakot: az ő alakját, amint egy ódon erkélyen áll régimódi, fodros-masnis ingben, és a mélybe tekint. Nem tudta, vajon emlék-e vagy csak a képzelet szülötte ez a kép, és amikor rákérdezett, Dánia tagadta, hogy egyáltalán ő szerepel rajta. Azt mondta, egy véletlen egybeesés, és különben se üsse bele az orrát. Aztán olyan erősen nyomta oda a grafitot, hogy a hegy és a papír is halkan reccsenve megadta magát, és Dánia műremeke rövidúton a kukában landolt. Felállt, hogy távolabbi helyet keressen egykori szeretőjétől, de Norvégia elkapta a csuklóját.

– Beszéljük meg – kérte. A dán csak lemondóan ingatta a fejét.

– Amikor én kértem, sosem lehetett.

A boszorkányságod ellen már rég kevés a szenteltvíz, amivel lemosni véled vétkeidet.

– Kérlek.

Dánia elrántotta a kezét, és köszönés nélkül otthagyta. Ő aztán nem fog többet megalázkodni Norvégia előtt, azt várhatja. Soha többé, ez túl sok volt…


Nem láthatta, hogy Norvégia szempilláin harmatfinom könnycseppek remegnek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése