2013. június 29., szombat

Azt a fűzfán fütyülő...

Amikor Tino tipikus külföldi módjára viselkedik...


– Erzsi, Erzsi! – Tino már messziről kiabál neki, amint észreveszi, még integet is hozzá, holott nemrég váltak el; Magyarország csak az utca végi boltba ugrott el, hogy szerezzen maguknak valami harapnivalót, míg Finnország a strandon maradt a színes napernyő alatt. – Taníts meg káromkodni magyarul – kéri, amint a lány odaér hozzá.

– Hogy mi? – Magyarország váratlanul élesen nevet fel, kacagását messze viszi a balatoni szél. – Te meg a káromkodás? Túl pirulós vagy te ahhoz.

– Igen is szoktam káromkodni – vágja rá rögtön a finn. – A persét már el is tanultad tőlem.

– Az mást jelent magyarul, te butus – nyomja meg Finnország orrát. – Jól van, akkor ismételd utánam: azt a fűzfán fütyülő mindenségit!

Tino bukdácsoló magyarsággal ismételgeti, elsőre többször elakad, aztán csak sikerült elmondania. Amikor az országlétnek hála rájön a jelentésére, közelebb hajol Erzsébethez, és incselkedve meghúzza annak fonott copfját.

– Hiszen ennek semmi értelme!

Magyarország újra nevet, és rácsap a kezére.

– Ó, dehogynem. Különben meg olyannak tanítsak komolyabb káromkodást, aki olyan aranyos szavakat használ erre, mint a perkele?

– Az egy nagyon komoly szó – húzza fel az orrát Finnország, és próbál úgy tenni, mint aki most nagyon megsértődött; vajmi kevés sikerrel.

A nap végére azért csak sikerült bezsebelnie pár hasznosabb kifejezést is – azzal a feltétellel, hogy nem ismételgeti őket úton-útfélen. 

perse ~ fenék kicsit csúnyább szóval, ezért ne nagyon mondogasd egy finnek, hogy persze-persze. :D
perkele ~ eredetileg ördögöt jelent, de gyakorlatilag mindenféle durvább magyar káromkodással lehet fordítani
Nem tőlem tanultátok... xD

6 megjegyzés:

  1. Tino még tipikus külföldinek is baromi aranyos. *-* Nagyon jópofa lett ez a szösz : )

    VálaszTörlés
  2. Egyem őket xD Tino tök édes xD Jah, tanuljunk külföldiül szentségelni rulz x""D Aranyos szösz *-* *értelmes komment vége*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. - Mit tanultál ma, drágám?
      - Képzeld, tudok magyarul káromkodni!
      - ...

      Naná, minden külföldi ezt csinálja. xD
      Örülök, hogy tetszett~

      Törlés
  3. Áh, szerintem Berwald abban a minutumban felkapná rá a fejét, amint Tino nem a "perkele" és "vittu" permutációit használná káromkodásra xD Bár, ha már a konyhába se mehet ki egyedül szegény gyerek, max. a hűtőig vagy egy pohár vízért, nem tudom... XD No, ez ezek után folytatásért kiállt szóval tessék csak leülni (állj fel és ülj le újra x'D) és megírni, hogy mit szóltak ezekhez a radikális változásokhoz drága fogadott testvérei és Berwald. :B Muhahahaha, előre látom a fejeket meg Nornak azt a... "Ez mi? Ja, hogy ez káromkodás? Nem, a &#@>Đ& a káromkodás." xDD
    Na, jó volt ez *-* Szóval még ilyen túrista Tinót a népnek! Nyussz~

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az tuti. xDD Hmm, majd meglátjuk, azért van pár arcpirító káromkodásunk is (és mire Tino hazajut, tuti, hogy összekeverné a szórendet meg hogy ki kit). xD Drága skandinávjaink nagyon jól szórakoznának rajta, még meg is köszönnék a kabarét. xD
      Majd meglátom, mit tehetek~

      Törlés