2013. március 31., vasárnap

Locsolkodás

Hoztam nektek egy frissen íródott FinHun szöszt~ Kérdéseket megelőzve: nem, Tinóéknál nem dívik a locsolkodás, de szerintem tetszene neki ez a szokás. xD
És elnézést, hogy nem tudtam valami normálisabb dolgot hozni, de ennek is örültem, hogy sok nap kínlódás után végre tudtam valamit alkotni.


Azt hitte, idén megússza szárazon – már csak azért is, mert ott északon mások a szokások, Tinót ismerve biztos van annyira vallásos és patrióta, hogy inkább a sajátjait gyakorolja. Gyanúsnak kellett volna lennie, hogy nem utazott haza az ünnepekre, és annyira érdeklődött a magyar húsvéti szokások iránt.

No igen, a fene gondolta volna, hogy gyakorolni is fogja.

Hozzászokhatott volna, hogy minden év húsvét hétfőjén arra ébred, hogy valaki nyakon önti, hiszen a szomszédjai oly figyelmesek, de ezt azért nem várta volna. Félálomban volt, hason feküdt, és úgy tervezte, ezen az állapoton nem is változtat egészen fél tizenegyig. Aztán eltűnt róla a takaró, hűvös fuvallatott érzett, majd valami végigcsordult a hátán. Rögtön felpattant a szeme és egészen éber lett. Olyan hirtelen fordult meg, hogy kiverte Tino kezéből a poharat. Pechjére még a megmaradt víz is ráborult, s immár a haja és derékig mindene teljesen vizes volt.

– Igazad volt, ez tényleg poén. – Finnország annyira nevetett, hogy még a könnye is kicsordult. – Nem is kell hozzá egy vödörnyi, elég ha…

Elhallgatott, amikor észrevette, milyen gyilkos pillantást vet rá Erzsébet.

– Nem mondtam, hogy vállalkozok kísérleti alanynak. – sziszegte a lány, s szemei vészjóslóan villantak meg. Tino zavartan túrt a hajába és heherészett.

– Én csak arra gondoltam, hogy ez egy szép szokás és jó lenne…

– Úgy gondolod?

Magyarország villámgyorsan mozdult; megragadt Finnország csuklóját, aki erre elvesztette az egyensúlyát és beborult mellé az ágyba. A meglepetést kihasználva könnyedén fölé gördült, így a finn pont arra a részre került, ami teljesen nedves volt. Erzsébet elégedetten nyugtázta, hogy Tino felszisszent, ahogy a háta a vizes lepedőnek nyomódott.

– Szóval szerinted vicces dolog eláztatni az embert korán reggel a saját ágyában? – szegezte neki a kérdést.

– Az ágy nem volt szándékos – pislogott ártatlanul Finnország. Finoman kiszabadította a kezeit a lány szorításából. – Azzal nem számoltam, hogy tiltakozni fogsz.

– Még csak locsolóverset sem mondtál, mégis mire számítottál? – biggyesztette le az ajkait Erzsébet.

– Á, értem, tehát ez a gond? – Finnország édesen rámosolygott, és Magyarország füle mögé tűrte a kiszabadult gesztenyebarna tincseket. – Tulin…

– Nem finnül – vigyorodott el párja ravaszul. – Csak magyarul fogadom el, ha már emlékeztetni kellett.

Tino kiszenvedett magából nagy nehezen egy versikét, összekeverte a tárgyas ragozást az alanyossal, de nem ez volt a lényeg; Erzsébet elég jónak ítélte ahhoz a produkcióját, hogy csókkal jutalmazza. Meglepetten rebbentek szét, amikor az ajtó megnyikordult.

– Úgy látom, elkéstünk – vihogott egy ismerős, rekedtes hang a küszöbön. Magyarország felült, míg Finnország a könyökére támaszkodva nézte meg magának a látogatókat. Meglehetősen szalonképtelenül festettek, erről Gilbert kaján vigyora és Roderich megrökönyödött arckifejezése árulkodott. – Azt hiszem, mehetünk haza, az öntözés már megvolt erre az évre. – Itt pillantása Erzsébet átázott, testére tapadó hálóruhájára vándorolt. – És láthatóan zavarunk.

Tino alig bírta megfékezni a lányt, hogy ne vágjon valami keményet a jól szórakozó poroszhoz – egy hímzett díszpárna így is az arcában landolt.

6 megjegyzés:

  1. Jaj, Bözske <3 Úgy jár, mint én, minden évben. Arra kelek, hogy szódásszifon áldozat lettem. Kivéve mikor addig menekülök és visítok, hogy a takaró alatt megúszom az elázást xD Naagyon drágák~ És Gilbeeert x""DDDD
    Nekem tetszett, bár nem szívlelem a húsvétot xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én eddig még csak egyszer jártam így. xD *gyorsan lekopogja*
      Gibert kellett oda. :D Erzsinek nincs húsvét anélkül, hogy nem rohanja le. xD Örülök, hogy tetszett~

      Törlés
  2. Nem akarod tudni mekkorát nevettem, amikor olvastam. Szegény Erzsi, de hát tényleg csak nálunk szokás, a pasijai meg alkalmazkodnak. XDDXDXDX Jaj, Tino, egyem meg. Tündéri szösz, iszonyat édes, pedig én utálom a húsvétot. XD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy sikerült megnevettetni. :D Erzsi szerintem ennek titokban örül - amikor éppen nem csurom víz. xD Tinót pedig akárkivel összerakhatjuk, akkor is édes marad. x3

      Törlés
  3. Szia! Ez hihetetlenül jól esett matek órai vektorozás, egyenletezés után. Tino nagyon aranyos, mint mindig, Erzsin meg sem lepődöm. Gilbert... hozza a szokásos formáját, akárcsak hőn szeretett osztrákunk :D Köszi, hogy felraktad, csak így tovább. Máskor is benézek még a blogodra.

    Vica

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor ezt olvastad, mi éppen koordinátageometriáztunk. xD
      Mi mást is várhatnánk tőlük? :D
      Ennek nagyon örülök~ <3
      Köszönöm, hogy írtál! x3

      Törlés