2016. december 27., kedd

Ficajánló az ünnepek közé

Ha már magam nem írtam most hosszabbat karácsony örömére, összeszedek itt nektek pár angol nyelvű YOI ficet, amit érdemes elolvasni. Még valószínűleg bővíteni fogom a listát, jelenleg ennyit volt időm összeszedni. :)


Makkachin the Boyfriend Thief - Ahol Yuuri jobban szereti Makkachint, mint Viktort és Viktor nem tudja, hogy féltékeny legyen-e a saját kutyájára vagy kedvesnek találja ezt a helyzetet.

Out and Out - Amint elkezdesz coming outolni, sosem állsz meg. Avagy öt alkalom, amikor Yuuri Katsuki coming outolt a barátainak és a családjának.

My Name is Your Name - Yuuri meg akarja próbálni megtanulni a cirill ábécét, mielőtt Oroszországba menne a Grand Prix döntőjére. Tényleg igyekszik.
Ezzel már találkozhattatok a blogon magyarul, mivel lefordítottam.

Red Herring - Viktor Nikiforov a világ csúcsán van. Éhezik.

Thanks for Dinner; Thanks for Dessert - Yuuri megnyerte a versenyt, ami azt jelenti, hogy Viktor az állandó edzője. Végre ehetnek együtt katsudont!

Stop Screaming My Name! - Yuri Plisetskynek tetszett az új lakása – amit nem szeretett benne, azok a szomszédjai voltak. Hallani, amint a szomszédjaid majdnem minden nap fura időpontokban basznak elég rossz volt, de hallani, amint a szomszédjaid a te nevedet sikítva basznak az őrültség teljesen új szintje volt.
Íródott echoandthefandoms tumblrös felhívására: A szomszédotok vagyok, és hallom, amint dugsz valakivel, akinek ugyanaz a neve.

I'm Right Next Door - Először amikor hallotta, Yuri Plisetsky azt hitte, képzelődik. (Íródott ugyanarra a felhívásra, mint az előző fic.)

Under the starry sky I sing my love for you - "- És nézd, az a Kisgöncöl.
- Hol? – Yuuri az égre hunyorgott, mocorogva a takarón, amin feküdtek. Viktor valahová felfelé mutatott az égen egy csillagcsoportra, ami fölöttük ragyogott, de akármennyire is meresztette a szemét Yuuri, annál kevésbé látta, mire gondol Viktor."

Lost in Translation - A nyelvtudás ajtókat nyit ki és elegyengeti az utakat, habár néha azok az utak egyenesen a mélybe vezetnek. Yuurinak ezt a saját kárán kell megtanulnia. 
 
Best Kept Secret - Yuuri érdekes felfedezést tesz: a tökéletes és rendíthetetlen Viktor Nikiforov, sztársportoló és nemzetközi kedvenc halálosan fél a pókoktól.

#KissOrHug - Yuuri és Viktor divatba hozzák világszerte a #Victurit. Phichit véletlenül ront rajta.

Off the Ice - Guanghong Ji a Meztelen Viktornál sokkal többet látott az étteremben.
Ezzel is találkozhattatok már a blogon, mert lefordítottam magyarra. 

Potential - "A részegség ködében a plafont bámuló Viktor lassan szólalt meg. – Hé, Yuri. Mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?
- Bajnok műkorcsolyázó – csattant fel Yuri, mintha ez olyan nyilvánvaló lenne, hogy sérti, ha megkérdezik.
Viktornak vigyorognia kellett a hevességén. – Ja, de… azután?
Yurinak nem úgy tűnt, hogy lenne válasza erre, de végül kevésbé ellenségesen felelt rá. – Nem tudom. Csak tizenöt vagyok.
Én se, Viktor nem mondta ki, és én huszonhat vagyok."

Hosszabb ficek: 

Those Ten Things - Yuuri nem tehet róla, de észrevesz apróságokat Viktorról. Legyen az a mosolya, a nevetése, a haja, a kezei, vagy ahogy Yuuri személyes terébe hatol, Yuuri nem állja meg, hogy ne imádja. (Befejezetlen novellagyűjtemény.)

Hold Me Tight - Katsuki Yuuri nem egy tapadós férfi. Akárki, aki egy percet is töltött vele, meg tudja mondani. Míg Viktor… Azt mondani, hogy Viktor taperolós, az évszázad alábecslése.
Szóval amikor Viktor egyszerűen magyarázat, indok nélkül nem érinti meg többet Yuurit, abból egy fájdalmas, kellemetlen élmény lesz.
(Alternatív cím: Öt Alkalom, Amikor Viktor Megöleli Yuurit, és az az Egy, Amikor Nem.)

A Week Is Enough - Yuuri megkéri Viktort, hogy legyen a barátja egy hétre. Viktor beleegyezik.
(Avagy Yuuri szexuálisan összezavarodott és biztos benne, hogy Viktor egyaránt a problémái forrása és megoldása. Reméli, hogy hét nap Viktor ölelésében segíteni fog megtalálni a válaszokat.)

Like your french girls - "- Viktor – kezdi Yuri leeresztve a tizennyolcadik vázlatot, amit Viktor a héten rajzolt a műkorcsolyázóról -, kurvára gáz vagy."
Ahol Viktor egy művész, Yuuri a műkorcsolyázó múzsája, és Yuri kész van attól, hogy a hülye szerelmi történeteiket kell látnia Instagramon. 


És végül a nagyon korhatáros írások (pwp, komolyan, ha nem szereted, ne nézz rájuk):

Come close and hold me tight - Yuuri és Viktor megbeszélik, mi történt Yuuri kűrje után Kínában, és a dolgok haladnak innentől.

A Breathless Moment - "- Nem érdekel mások mint gondolnak. Csak te.
Viktor szeme összeszűkül emlékeztetve arra, hogy lesznek még következmények. De mindennek a súlya semmi, elveszett annak a tömegvonzásában, hogy mit jelentenek egymásnak, mit tehetnek egymásért." 

Head over heels - "Yuuri tudja, hogy gyakorlatilag az egész világ nézi őket, de nem érdekli. Nem tudja levenni a szemét Viktorról. Olyan engedelmesnek, olyan alázatosnak fest, és Yuuri úgy érzi magát, akár egy királynő. Elkényeztetve érzi magát, de ami a legfontosabb, erősnek érzi magát.
De Viktor még nem fejezte be, úgy látszik. Yuuri nyel egyet, amikor látja egy villanásig a nyelvét, és a szíve majdnem megáll, amikor Viktor megnyalja a bőrt. Gyors, csak a nyelve hegye sóvárog megízlelni, de ez elég Yuurinak ahhoz, hogy tudja. Viktor is nyakig van ebben, akár ő." 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése