2015. április 26., vasárnap

Árapály

Irodalom-előadáson íródott szösszenet.

Azt hitte, villámcsapásszerű találkozás lesz. Csapott már bele villám, de az nem ilyen volt.

Nyugalom és kellemes izgatottság elegyét érezte, amikor először találkozott a tekintetük; fel sem tűnt, hogy egész konferencián őt bámulja, észre sem vette, mint hoznak róla döntéseket a füle hallatára, a megkérdezése nélkül. Hiszen mindig ezt csinálták.

Csak akkor kapta rajta magát, amikor a másik fiú felnézett, és elmosolyodva intett neki.

Az a mosoly…

Izlandnak egy pillanat alatt tucatnyi érzelemfoszlánnyal töltött kép ugrott be; amikor még kicsinek képes volt fesztelenül idegenekre mosolyogni; ahogy a nyárillatú, színes mezőn (ami rövidéletű a hazájában, nem is igazán nyár, csak egy csalfa tréfa) valamelyik bátyja a magasba emeli, megpörgeti és a tunikája lobog a szélben, míg ő kacag; egy fülledt nap Dánia vidéki kastélyában; csupa-csupa meleg emlék, amitől kevésbé érezte a szívét fagyosnak.

Márpedig azt hitte, az övé jégből van, akár a királynőé a mesében.

- Minden rendben van? – lengette meg a kezét az orra előtt Dánia. – Fura fejet vágsz, ennyire azért ne hasson meg a halászati korlátozás.

Izland megrázta a fejét, mint aki álomból ébred, és inkább a jegyzeteibe meredt.

Ezután minden egyes találkozó így zajlott, és a másik egyre gyakrabban viszonozta a pillantását. Izland nem tudta eldönteni, hogy szórakoztatja-e az ő névtelen rajongása, az önbecsülését mindenesetre biztos simogatta. Véletlen elcsípett információkból tudta meg, hogy ő Hongkong, és ezzel l is tett róla, hogy odamenjen ismerkedni – mégiscsak a világ másik felén lakik.

És ekkor ő ment oda hozzá. Izland azt hitte, hogy amikor először beszélnek, majd dadogni fog, és leégeti magát, nem fog tudni megszólalni, esetleg elfelejt angolul, de Hongkonggal könnyű volt beszélgetni, észre sem vette, mint telnek el a közös órák, ahogy egy kávézóban ülnek, és vele újra tudott őszintén nevetni, nem érezte erőltetettnek a szituációt.

Villámcsapás helyett inkább olyan volt, mint egy lassú érzelemdagály, és Izland hagyta, hogy elmossa a távolságot, engedett a vágyainak és magához ölelte, amikor akarta, és hagyta magát elvarázsolni. Nem kellett kérdezni, amikor először csókolóztak, Hongkong készségesen simult hozzá, és amikor a derekánál fogva magához rántotta, édesen nyögött fel, Izland el sem akarta hinni, hogy lehet ekkora szerencséje, hogy ő neki az első, és szinte magára sem ismert, amikor a tenyerén hordozta. Pedig Hongkong már kezdettől fogva nyilvánvalóvá tette, hogy nem olyan porcelánbaba, aminek hiszi.

És igen, veszekedtek is, nem is kevésszer, Hongkong sokszor undok volt, ahogy ő is, és ilyenkor fel kellett adnia a büszkeségét, ha nem akarta, hogy megromoljon a kapcsolatuk. A békülés viszont édes volt, Hongkong pillesúlya pont illett a karjaiba, beletúrt a hajába (hogy csinálja, hogy soha nem aludja el?), és végigsimogatta a testét, nagyon tetszett neki, hogy annyira hajlékony, és nevetett Hongkong frusztráltságán, amiért annyival alacsonyabb.


Remélte, hogy a dagály sosem éri el a tetőpontját, és semmiképp sem csap át apályba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése