2013. december 27., péntek

Mit mondanak a csillagok?

Ez történik, ha Susie unatkozik, és párhoroszkópokat olvas... Tinóval is elolvastatja őket, hogy következtetéseket vonhasson le egyes országok párkapcsolatáról.


– Te, Berwald, miért engeded folyton női újságokat olvasni? – szegezte a svédnek a kérdést, míg idegesen pislogott az ebédlő asztalnál ülő, lelkesen magyarázó Tino felé. – Attól még, hogy kettőtök közül ő a lány, nem kellene felvennie a szokásaikat.

Svédország vállat vont; először majdnem rávágta, hogy ez a lány dolog nem egészen így van. Ez azonban sok kellemetlen kérdést vetett volna föl, főleg dán részről (Norvégia akármilyen fagyos, pletykásabb, mint egy vénasszony). És bizonyára Finnország sem lenne tőle elragadtatva, ha kiteregetné a kicsi titkaikat.

– Addig se unatkozik – mondta végül.

Norvégia hosszasan fújta ki a levegőt összeszorított fogain át, mire megborzongott. Nem, akkor sem fogja megmenekíteni Tino elméletei elől! Ha már neki nap mint nap hallgatnia kell őket, legyenek a többiek is egy kicsit szenvedő alanyai ennek.

Felvette a makulátlan konyhapultról a süteményes tálat, és határozottan lerakta az asztal közepére ezzel jelezve, hogy indulhat a kupaktanács. Izland máris elvett egy salmiakkis darabot – a germánok közül egyedül ő volt képes ezt is elfogyasztani –, míg ő leereszkedett hitvese mellé. Finnország ezer wattos mosolyt villantott a körben ülőkre, amit csak Dánia viszonzott, igaz ő is elég bizalmatlanul. Erre a fiú könyöke alatt felhalmozott gyanús nyomtatványhalom adott okot, amiken különböző titokzatos jelekkel ellátott krikszkrakszok szerepeltek.

– Gondolom sejtitek, miért hívtalak össze benneteket – kezdett bele, míg öntudatlanul is a lap szélével babrált. – Megtaláltam a magyarázatot az országok párkapcsolatainak problémáira: a csillagokban rejlik.

– Jaj ne – nyögött fel Norvégia. Izland rezignáltan sóhajtott, és karjait keresztbe fonva hátradőlt, míg Dánia érdeklődve vonta fel a szemöldökét; sosem lehet tudni, mikor hallhat valami hasznos újdonságot norvég kedveséről. Svédország arcán nem látszott meglepetés, valószínűleg már többször hallotta ezt az elméletet.

– Kezdjük az alapokkal: a család három-ötöde ikrek csillagjegyű, Svédország, Dánia és Izland. Norvégia bika, én pedig nyilas vagyok. Ez nem olyan rossz kombináció, a levegős jegyek és a tűz táplálják, és mozgásban tartják egymást, míg a föld biztosítja a racionalizmust.

Igen, határozottan jól jönne abból a Norvégia-féle racionalizmusból, gondolta magában Izland. Bátyja azonban csak annyit javasolt keleti szomszédjának – azt is sziszegve –, hogy sürgősen tömje be Finnország száját, mielőtt még ő teszi meg.

– Két iker nem túl jó kombináció a hatalmas szabadságvágyuk miatt, viharok jellemzik a kapcsolatukat. Ha nem ülnek le megbeszélni a dolgaikat, akkor csúnya vége lehet a dolognak. Denny, Sveri, ezért nem jöttetek ki hosszú távon.

– Véletlenül sem azért, mert a svéd egy fasz volt – szúrta közbe jó hangosan Christensen. Az említett csak megforgatta a szemét, s a rend kedvéért kedveskedve a lábszárába rúgott.

– Az ikrek és a bika már más tészta; utóbbi földhöz ragadtabb, visszahúzza az ikreket, de ez nem feltétlenül rossz, kevesebb hülyeséget csinál. Denny, azért nem árt néha a romantika, még ha Norvégia nem is mondja.

– Szoktunk mi romantikázni. – Bizonyításképpen átölelte Lukas vállát, mire az határozottan eltolta magától. – Látod? Kicsi Nor nem hagyja magát.

– Icey, te se jössz ki annyira jól Norral a csillagjegyed alapján.

– Micsoda meglepetés – felelte színtelenül, aztán egy újabb süteményéért nyúlt.

– Icey nem is tipikus ikrek, egyedül akkor láttam bezsongva, amikor a Gyűrűk Ura először megjelent izlandiul. Még a svéd is több aktivitást mutat és trollkodik rendesen – jegyezte meg Dánia vigyorogva.

– Le lehet rólam kattanni – mordult fel.

– És a trollokról is – tette hozzá Lukas.

– Nézzétek meg, tiszta bátyja. Nem számoltál valamit félre, Finnie?

– Nem. – Finnország megemelte a hangját, mielőtt még veszekedés tört volna ki. – Elérkeztünk az utolsó kombinációhoz, ami az ikrek-nyilas. Ez talán a legtökéletesebb, hiszen a naptárban egymással szemben állnak, kiegészítik egymást. A nyilasnak csupán félre kell tennie a vezetőegyéniségét.

– Naná, hogy ti lettetek az álompáros – húzta a száját a norvég. – Ki más?

– Hé, Finnie, egy párosítást kihagytál! – rikkantotta Dánia hirtelen, mire Finnország elpirult.

– Igen, mivel úgy gondoltam, hogy a bika-nyilas variáció szóba sem jöhet…

– Ne mondjátok, hogy unalmas óráitokban nem játszottatok még el a gondolattal!

– Tudod, ahogy Tino is mondta, a földhözragadtságom miatt nem olyan élénk a képzelőerőm…

– Nézd meg a finn arcát! Ő tuti elképzelte.

– Denny, kérlek… – nyöszörgött fel. Svédország megnyugtatóan a hátára simította a kezét.

– Ne is foglalkozz vele. – A mutató-és hüvelykujja közé csippentette párja állát finoman kényszerítve ezzel, hogy ránézzen és megcsókolta. Finnország szorosan lehunyta a szemét és félig átkarolta. Dánia kaján megjegyzésére rebbentek szét, miszerint nekik is ezt kellene csinálniuk Lukasszal.

– És mi a helyzet az ikrek-rák párossal? – kérdezett rá óvatosan Sigurður. Norvégia félé kapta a pillantását, míg Finnország teljesen elengedte a svédet, és bizonytalanul ráncolta a homlokát jegyzeteibe pillantva.

– Nem a legjobb kombináció, az ikrek nem enged teret a rák szentimentalizmusának, és inkább gunyoros megjegyzéseket tesz rá, ami igen hamar veszekedésekhez vezethet.

A legifjabb skandináv elnyúlt az asztalon. – Köszi, hogy érzelmi tuskónak nevezel.

– Úgy tűnik a csillagok sem akarják, hogy együtt legyetek… – jegyezte meg a körmét nézegetve Lukas.

– Jaj, nem úgy értettem! – visszakozott rögtön Tino. – Ez nem csak ezen múlik…

– Márpedig ezt most kimondtad – bólogatott Dánia tettetett komolysággal. – Szétugrasztanád a fiatalokat holmi millió évekre lebegő égitestek miatt… ejj, Finnie, ez nem rád vall.

– Izland, akármit is mondanak a csillagok, én szurkolok nektek – zárta le a témát Finnország, hogy aztán áttérjen az aszcendensekre ezzel félórányi unalomra ítélve a társaságot.

*

– Miért nem vesztek komolyan? – kérdezte nyafogós hangon Tino, amikor kettecskén ücsörögtek a fürdőkádban, és Berwald éppen a hátát dörzsölte a tusfürdős szivaccsal. Megértően hümmögött, ehhez jól értett – bár szerinte is túl sok, s nem mellesleg felesleges munkát fektetett az asztrológiába. Ráadásul a végére már annyira belemerült a részletekbe, hogy egy kukkot sem értett belőle.

– Te is marhaságnak tartod, igaz, Sveri? Mondd meg nyugodtan…

– Igen – felelte őszintén Svédország, mire hitvese elégedetten szusszantott.

– Tudtam. Nem értékelitek a több órás kutatómunkámat… ejj. – Tettetett sértettséggel fordult el a svédtől és tette keresztbe karjait. Ismerte már, és pontosan tudta, hogy ezt nem szabad komolyan venni.

– Elnézést.

Finnország addig helyezkedett, míg teljesen szembe nem tudott fordulni Svédországgal, és vigyorogva hajolt felé.

– Igazad van, eddig is nyilvánvaló volt, hogy tökéletesen összepasszolunk.

Berwald pillantása a finn mindent tudó mosolyra görbülő ajkára siklott, és úgy döntött, most rögtön be is bizonyítja eme állítást.

Másnap reggel Tino úgy döntött, nyit egy az asztrológián alapuló párkapcsolatai tanácsadó blogot.

Estére annyi levelet kapott a babonásabb országoktól, hogy rögtön meg is bánta.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon vicces és humoros volt :3 Szegény Finn senki nem érti meg xD
    Elég jól szórakoztam a ficc olvasása közben főleg a kapcsolatoknál xD Egyetértek Dániával nekik is azt kéne csinálniuk mint SuFinéknek :| És Dánia beszólása x3 Elég furi páros a NorFin...
    Most igazából nem tudok sok mindent írni, mert kicsit fáradt vagyok....
    De egy kérdésem lenne.... Rák... Hong Kong nem ikrek? Nem július elsején van a szülinapja...?



    /EroBatto/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké... közben rájöttem hogy amire én gondoltam az Június xD Bocsánat... mondtam hogy fáradt vagyok...

      Törlés
    2. Szegény, szegény Tino... nem is értem miért nem értik meg. xD
      Én szeretem a NorFint *jelentkezik* Mondjuk szerintem nem bírnák sokáig együtt, és nem a csillagjegyeik miatt. Egyszerűen a karakterük nem nagyon passzol össze.
      Semmi gond~ Először én is elnéztem, aztán leesett. :D
      Örülök, hogy tetszett~

      Törlés
  2. Juj ez nagyon jó volt. Végre vmi magyarázat, hogy miért ölik ezek egymást ennyit. :P
    Am most döbbentem rá, hogy matematikailag milyen sok pároslehetőség van, és mindegyik milyen izgalmas lenne. *-* *beindult a fantáziája* (Amit kifejezetten hiányoltam, az a DenIce de arra rajtam kívül senki se kíváncsi xD).
    Én am hiszek az ilyen dolgokban, ha nem is nagyon értek hozzá.
    És ó, igen, SuFin a legálomabb álompár evör *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Túl sok az ikrek, és ők a leghisztisebbek (főleg a pasik). xD
      Igen, van egypár. :D a DenIce engem nem túlságosan izgat, ráadásul már volt az ikrek-ikrek verzió. Rájuk valahogy csak testvérekként tudok gondolni.
      Nem is SuFinék lennének, ha nem jönne ki ebből is az, hogy tökéletesek együtt. xD
      Köszi, hogy írtál~

      Törlés