2017. április 14., péntek

Hajfonat

Viktornak csodás ötlete támad, amikor meglátja, hogy a két Yu(u)rit egymás mellett nyomta el az álom. 

Viktor a film felénél vette észre, hogy kedvesét elnyomta az álom. Nem csodálta, mivel oroszul nézték, orosz felirattal, mert Yuuri gyakorolni akart, és ő lelkesen támogatta azon törekvésében, hogy minél jobban megtanulja a nyelvet. Ez viszont azzal járt, hogy nagyon gyorsan elfáradt. Viktor hagyta pihenni, mert megérdemelte a hosszú hét után.

Kicsit noszogatnia kellett Makkachint, hogy felemelje az öléből a fejét és elvegye a mancsait, hogy fel tudjon állni. A kutya fészkelődött, majd sóhajtva Yuuri hasába fúrta a fejét. Ekkor vette észre, hogy Yuri is alatta van gyakorlatilag. Yuri, aki mindig is macskás volt, és folyamatosan panaszkodott a lakást elárasztó kutyaszőrre, amikor vendégségbe jött hozzájuk. Most viszont az ő kezei is a kutya puha bundájában voltak, a szemei csukva, fejét Yuuri vállán nyugtatta. A hajfonatából kicsúszott pár szál, és összekeveredett Yuuri hosszúra nőtt tincseivel a kanapé támláján.

Viktor komoly dilemmába került. Ha őszinte akart lenni (és ő mindig fájóan az volt), akkor hiányzott neki a hosszú lobonc. Közeledve a harminchoz azonban nem volt türelme újra lenöveszteni, és valószínűleg Yuuri is morcos lett volna, ha dupla annyi hajat kell kiszedni a lefolyóból. Ha rájött a fonhatnék, akkor úgy is el tudta kapni.

Most két potenciális alany is volt előtte, látszólag teljesen öntudatlanul. A biztonság kedvéért azért megbökdöste Yurit, mire a fiú csak nyöszörgött, és még jobban rádőlt Yuurira. Viktor elvigyorodott, és lőtt egy képet a duóról; Yuuri szemüvege félrecsúszott, míg Yuri arcán bugyuta kifejezés ült, ahogy kicsordult a nyála álmában.

Tökéletes. Akkor is, ha ezért Yuri meg fogja ölni.

Az összekeveredett hajszálaik közös fonatért kiáltottak.

Viktor a lehető legóvatosabban vitte végig tervét, nehogy idő előtt felébredjenek modelljei. Yuurival valamivel vastagabb szálú haja volt, Yurinak viszont hosszabbak voltak a tincsei, így jól kiegészítették egymást. Elégedetten szemlélte művét, a szőke-fekete fonat nagyszerűen festett, és gyorsan lőtt is egy képet, amit gondos tagelés után posztolt a hivatalos oldalára.

A rajongók imádni fogják.

Vidám dallamot hümmögve ment el vizet forralni az esti teájukhoz, és valószínűleg ez volt a szerencséje, mert a telefonok ekkor kezdte el pittyegni az asztalon. Előbb Yuri ébredt fel arra, hogy a másik átkarolta, és ez nagyon szokatlan érzés volt. Makkachin felugrott az ölükből a mozgolódásra.

- Eressz el, Katsudon… - motyogta, ahogy megpróbált arrébb húzódni, de a haja visszarántotta, és Yuuri fájdalmas jajdulással riadt fel. – Mi a fasz?!

Viktor nem bírta visszatartani a csintalan kuncogást, és már bánta, hogy nem jutott eszébe videóra venni a reakciót. Yuri ösztönösen próbált arrébb húzódni, amivel csak annyit ért el, hogy még jobban húzta a hajukat, és Yuuri a fonatba kapaszkodva próbálta visszatartani.

- Ki foglak nyírni, te fasz, ráadásul befőttes gumi, normális vagy? Tudod milyen nehéz kiszedni azt a szart?!

- Au, au, au, Yurio, ne mozogj, attól csak rosszabb lesz… Az asztalon kell lennie egy ollónak…

- Te az én hajamba nem fogsz belevágni, baszd meg! – kiáltotta hisztérikusan, és újra megpróbált felállni – sikertelenül. Viktornak kezdett megesni rajtuk a szíve, mert Yuuri szemében már könnyek csillogtak a hajhúzástól. Aranyos ötletnek tűnt tíz perccel ezelőtt, de a férjének láthatóan fájt, amint Yuri szabadulni próbált. Tett feléjük egy bizonytalan lépést, mire Yuri rámordult. – Ha idejössz, megtéplek.

Viktor maradt a helyén, mivel tudta, hogy Yuri simán beváltaná a fenyegetést. Yuuri eközben lehalászta a dohányzóasztalról az ollót a lábfejével, míg a fiatalabbik továbbra is az ordibálással és a szomszédok felverésével volt elfoglalva. Miután megnyugtatta, hogy egy haja szála se fog görbülni, kivágta a befőttes gumit, és óvatosan szétszedte a laza fonatot. Arra is volt gondja, hogy lefogja a frissen szabadult Yurit, mielőtt Viktor torkának ugrott volna.

- A kanapén alszol, Viktor – mondta szigorúan, mire Yuri gúnyosan felhorkant.

- Én meg Katsudon mellett, nehogy visszakönyörögd magad – morogta, és a páros egyszerre kezdett a tiltakozásba.

- Nem vagyok ennyire lágyszívű!

- Mi lesz velem az én Yuurim nélkül?

Viktor azért somolygott magában, amikor megágyazott magának a kanapén. Lehet, hogy lesz egy Yuuri nélküli éjszakája, de akkor is megérte, mindenki szerint rettenetesen aranyosak voltak, ahogy álmukban összebújtak a pléd alatt.

Fognak még eleget együtt aludni Yuurival, előttük az egész élet.

Reggelre minden rajongói fórum tele volt a képekkel, a fanok fáradhatatlanul spekuláltak (Viktor kedvence az az elmélet volt, hogy hivatalosan is adoptálták Yuriót), volt pár szerkesztett kép best friends forever felirattal, amit Phichit Chulanont nehezményezett, mert mi az, hogy Yuuri csak úgy lecseréli. Otabek Altinnak viszont olyannyira tetszett a fotó, hogy fontolgatni kezdte a hajnövesztést, hogy vele is csinálhasson ilyen képet Yuri.

Yuri a maga részéről csak halkan gyűlölte a világot, amikor reggel Yuuri halk hortyogására ébredt. 

6 megjegyzés:

  1. Még egy Viktuuri ♥
    Az elején sejtettem, hogy valami effélén töri a fejét Viktor.
    :)
    Viszont Yuuri és Yurio mint Best Friends...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lesz még sok. <3
      (Eskü bevállalnám... ha hosszú hajam lenne, és nem Yurióval kellene együtt lenni. xD)
      A rajongóknak élénk a fantáziája. :P
      Köszönöm, hogy írtál! ^^

      Törlés
  2. Jaj, anyám. Ezen tényleg behaltam. :'D Most találtam rá erre a blogodra, merengőn pedig már a kezem ügyébe kerültek az irományaid, tehát most csendesen vihogva örülök magamnak, hogy itt is összefutottam az alkotásaiddal, és még többet szívhattam belőlük az én feledékeny agyacskámba. Alig várom a következő szösszeneted, a blogod pedig bent van a könyvjelzőim között. <3
    Ha esetleg kedved szottyanna hozzá, írnál egy olyat is, amiben Yuri tanulgat rúdtáncolni Otabekkel? Nem tudom, szerintem vagy valami túlfűtött hangulat, vagy röhögcsélős szerencsétlenkedés jönne ki belőle. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de édes vagy, köszönöm! <3
      Gondolkozom rajta, ígérem. :) Valószínű, hogy inkább elhülyéskedik a fiúk. :D
      Köszönöm, hogy írtál! ^^

      Törlés
  3. De megnéznék egy ilyen fanartot! <3 Bár talán el is pusztulnék cukormérgezésben, de nem baj, megérné. :D Aranyos írás lett, jót derültem rajta!

    Puszi,

    Lidércke

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is nagyon megnézném. ^^ Igen, valószínű, hogy szedné áldozatait az a fanart. Köszönöm, hogy írtál és örülök, hogy tetszett! <3 Puszi~

      Törlés