Oldalak

2018. március 16., péntek

Chorus in Aurorae

Nyilvánvalóan nincs jobb dolgom, mint fordítani.


Szóval úgy egy hónapja olvastam ezt a zseniális ficet, a Chorus in Aurorae-t Salty_Carameltől, és annyira nem hagyott nyugodni a történet, hogy elkértem fordítani. Mert mindenem a pogány/történelmi au (meg a sarki fény).

Leírás:
Amikor a Jávorszarvas törzsének látója, Minako mesél neki a látomásáról, Yuuri nem tudja, mit gondoljon. De azt tudja, hogy biztosan fontos.
Amint a nő visszatér az utazásáról, Yuuri megtudja, hogy egy másik törzs nagy látója is osztozott a látomáson, és ez csak egyetlen dolgot jelenthet: törzseiket egyesíteni kell, és Yuuri részese lesz ennek.
Össze kell kötnie az életét a Medve törzsének egyik vadászával.
Míg Yuurit frusztrálja, hogy egy olyan útra vetődik, ami annyira különbözik attól az élettől, amit elképzelt magának, el kell fogadnia, hogy ez az egybekelés a szellemek akarata. Megteszi azokért az emberekért, akiket szeret, még ha ez azt is jelenti, hogy az egész lényét fel kell áldoznia.
Hogy még rosszabb legyen, jövendőbeli párja a tél földjén látott legnevesebb vadász, és olyasvalaki, akit Yuuri hosszú ideje csodált.
Azonban attól a pillanattól fogva, hogy találkoznak, Yuuri lassanként rájön, hogy sokkal több van Viktorban, mint ahogy képzelte, és hogy a szellemek akarata talán jobban össze van hangolva a sajátjáéval, mint ahogy azt korábban gondolta…

Link a fordításhoz: Chorus in Aurorae

Fordítói megjegyzés: 
A történet a Big Bang!!! on Ice kihívásra íródott, és az író engedélyével kerül lefordításra. A címe latinul azt jelenti, hogy a sarki fények tánca, és maga a sztori 4-5000 évvel ezelőtt játszódik egy pogány, törzsi társadalomban, szóval erősen AU.
A fic erősen korhatáros, szóval csak akkor fogj bele, ha nem zavar, hogy itt Bambiékat levadásszák, feldolgozzák és elfogyasztják, hogy utalás van még meg nem történt mpregre, valamint felfedezhetőek omegaverse elemek, és a vége felé elég sok erotikus jelenet lesz, ami miatt a Merengőre csak az első két fejezet fog felkerülni, és az egész fic AO3-on lesz olvasható.

Lehet, hogy ez így kicsit soknak tűnik, de mindenképpen megéri esélyt adni a történetnek! 
(És írjatok kommentet, szeretjük őket.)
((Légyszi.))

3 megjegyzés:

  1. Frissítések mikorra várhatóak? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tekintve, hogy az első fejezeten dolgoztam két-három napot, és az a legrövidebb, nem tudom biztosra mondani, de igyekszem gyors lenni, hogy a saját ficeimen is dolgozni tudjak. :)

      Törlés
  2. Uh, ez nagyon király! Mikor lesz folytatása?:))

    VálaszTörlés