Oldalak

2018. február 10., szombat

Dreams to follow

Egy fic és egy helyzetjelentés.


A Merengőn egy kedves olvasóm, zz felhívta a figyelmemet, hogy bizony jó ideje nem adtam magamról hírt, és ez aggasztó. Itt is szeretnék bocsánatot kérni azoktól, akik aggódtak értem. Nyugodjatok meg, semmi sem történt velem (az immár sajnos szokásos téli levertségemen kívül, és én akarok északra menni, ahol még hosszabb a sötét időszak, pff), írni is írok még természetesen. 

Csak most éppen nem magyarul. 

Nem szeretném teleszemetelni a blogomat az angol nyelvű cuccaimmal, mivel továbbra is szeretném megtartani ezt egy magyar nyelvű helynek. És továbbra is szeretnék magyarul is írni, csak az agyam most úgy gondolta, hogy átáll angolra (akármilyen nyomi is a nyelvtanom és a szórendem). Remélem, hogy ez éppúgy átmeneti, mint amikor volt egy írói blokkom, amikor külföldre költöztem. 

Amúgy meg én voltam az utolsó, aki gondolta volna, hogy valaha angolul fog írni, mert minden csak nem jó volt a viszonyom a nyelvvel (köszi gimi és a "jó" angoltanár). Meg amúgy ne számítsatok tőlem nagy nyelvi bravúrokra angolul.

Szóval ki emlékszik még az I found you at leastre? Azóta sikeresen egy sorozattá nőtte ki magát a sztori, mert először OtaYuriék követeltek maguknak sztorit, azután pedig Viktuuriék akartak gyereket, én meg ki vagyok, hogy ezt megtagadjam tőlük, ha már az omegaverse au-ban adott a lehetőség, hogy legyen teljesen vér szerinti gyerekük. 

Ami azt jelenti, hogy mielőtt még a linkre térünk, leszögezem, hogy a fic mpreg (= egy férfi esik teherbe). 

(Nem, én se gondoltam, hogy valaha ilyesmit írok, és a fészbuk örökre terhességi tesztet fog nekem reklámozni, annyit olvastam már össze a terhességről neten.)


Dreams to follow


“What do you want to do after retirement?”
The well planned words freezes to Viktor’s throat immediately. Yeah, probably he will continue on coaching and choreographing, but all he can blurt out is:
“A baby.”
Yuuri first stares at him without blinking then he smiles, blushing lightly.
“Seriously, Vitya.”

As Viktor retires from competitive figure skating, they decide with Yuuri to expand their little family.


Kommentelni nyugodtan lehet, sőt ajánlott is (belőlük élek, tudjátok), angolul és magyarul is szívesen fogadom őket. Illetve AO3-on van egy olyan opció, hogy feliratkozás (a ficnél és a sorozatnál is), és akkor mailben szól az oldal, ha frissítettem. :3 Tervezek amúgy még novellákat hozzá, az egyik már kész van. 

A fic amúgy lassanként már kész lesz, éppen 45000 szónál tartok, most szurkolok, hogy még 5000 összejöjjön, és akkor olyan szép kerek szám lenne. 


Ezen kívül van még egy másik omegaverse fic tervbe véve, ami még ennél is au-bb (ezt így ragozzuk??), de majd meglátjuk, lesz-e belőle valami. 


Szeretnék természetesen a fordításaimmal foglalkozni, ami el van kezdve, az természetesen nincs elfelejtve. :) 

2 megjegyzés: