2017. március 4., szombat

Festék

Előre leszögezem, hogy ez nem annyira headkánonom, de poén volt megírni~ És naná, hogy megint Vitya haja a téma, mert abból sosem elég. 


Yuurinak megvoltak az okai, amiért utált korán kelni. Példának okáért nehezen mászott ki az ágyból, mivel éjjel rendszerint a neten lógott, hogy bepótolja a világ történéseit, és ezért reggel általában fáradt és figyelmetlen volt.

A zuhanyzás nem nagyon segített az ébredésben, így mikor kicsit még koordinálatlanul kutatott a fogkrém után, kiborított valami folyadékot, amit Viktor rosszul csukott be. Fojtott hangon, angolul szitkozódott, míg kikapta a papír csomagolásban lévő holmikat, és kikocogott a nappaliba.

- Viktor, ne haragudj, de kiborítottam ezt a valamit, és lehet, hogy eláztatta a festéket.

A férfi úgy pattant fel a kanapéról, mintha bolha csípett volna a fenekébe. – Mi? – Elkerekedtek a szemei, amikor meglátta a kezében a dobozt. – Jaj, ne…

- Veszek másikat! – tette hozzá megszeppenve Yuuri; tudta milyen érzékeny a témára párja, és igazán nem akart problémát okozni. Viktor viszont még mindig úgy nézett rá, mintha felpofozta volna; az orcái vörösek voltak, a szemei tágra nyíltak. Biztosan valami nagyon különleges hajfesték lehetett, amire rá fog menni az összes spórolt pénze. – Ne haragudj.

- Yuuri, most nagyon gyűlölsz?

- Mi? – kérdezett vissza kicsit értetlenül. Egyáltalán nem ezt a reakciót várta, ennyire még Viktor sem lehet szélsőséges. – Nem értelek.

Párja odaszökkent hozzá, kikapta a kezéből a dobozt, amit aztán védekezőn a mellkasához szorított. – Tudod a titkom.

- Milyen titkod?

Viktor felszusszant és a füléhez hajolt, mintha attól félne, hogy valaki kihallgatja őket. – Hogy festem a hajam. Még Makkachin se tudja!

- Vitya, mindenki tudja.

- Biztosan nem.

- Én hordtalak fodrászhoz Japánban.

- Az nem jelent semmit.

- Fél éve együtt lakunk, azt hiszed, nem veszem észre? Egész fórumok szólnak a hajadról, már azelőtt tudtam, hogy megismerkedtünk volna – veregette meg vigasztalóan a vállát. – Nem értem, miért teszel úgy, mintha ez akkora katasztrófa lenne. Rengetegen festetik.

Fel nem tudta fogni, miért borul ki ezen Viktor – mintha nem mutatott volna rá párszor a lenövésére, ami szerencséjére nem volt olyan feltűnő, mivel alapból világos volt a hajszíne. Volt már mögöttük pár kínosabb randi, amikor az összes sztorit ismerte és be tudta fejezni, amivel Viktor szórakoztatni akarta. Akkor miért ne tudná róla ezt?

Viktor a délelőtt folyamán is kicsit furán viselkedett, mintha bűntudata lenne, és kritikusan méregette a haját mindannyiszor, amikor elhaladtak egy tükröződő felület mellett. Csak akkor nyugodott le, amikor Yuuri megelégelve a viselkedését elvitte a boltba venni új hajfestéket.

3 megjegyzés:

  1. Jaj hát egyemmeg de aranyosak:3
    És most végre van wifim, szóval tudok neked kommentelni. Imádom a Viktuuri-jaidat, mindig olyan jó olvasni tőled valami cukiságot :3
    Köszönöm, hogy olvashatlak!
    Pussz: Babu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm, hogy vagy és olvasol! <3 Igyekszem még hozni ilyeneket. :3

      Törlés